RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • Home
 • Marion is…
 • Books
 • Knitted fiber
 • Stitched fiber
 • Fiber Wishlist
 • dan_e’s books
 • Books & fiber 2010
 •  

  Tomatoes in oil part 2 and some thread too

  Last week I was checking upon our tomatoes and I discovered a huge oil puddle in my closet.. Rats! the oil came from the jar we were keeping our tomatoes in. I took the jar out, opened it very carefully and that was very smart. It almost exploded, but not as bad as it could have been.

  It looked like this:

  So after I cleaned all up, and closed the lid again, I put it back in the closet, this time in a huge glass bowl. So if it was to overflow again, at least it would not get on my shelves again.

  Today Dan_e and I checked the tomatoes again. It looked fine and it tastes soo yummeh!

  I scooped out a bit to fill a 0.25 litre jar to give away as a birthday present for a friend we are going to visit tonight. We are going to make a cheese quiche with it tomorrow. We’ll keep you posted.

  I also bought some yarn for my friend, as she is a knitter too. We went to De Afstap and I only bought yarn for her. I have a huge stash and I was very brave to not add more yarn to it. After that we walked through de 9 straatjes (the nine streets) and in one of the many awesome shops I found me a thread can. And some cute sheep in a games shop:

  In the lid is a small hole you pull your yarn through. Then you knit, knit, knit and your thread never gets knotted. I love it :) The little sheep is just cute.

  Vorige week zag ik een enorme plas olie in mijn kast en die kwam van de pot met tomaten die we 3 weken geleden gemaakt hebben. Nadat ik alles opgeruimd had heb ik de pot teruggezet in de kast, maar wel in een glazen schaal. Vandaag hebben we de pot weer opengemaakt, voorzichtig zodat hij niet ontplofte. De tomaten ruiken en smaken heerlijk. Ik heb er een 0,25 liter weckpotje mee gevuld als verjaardagskado voor een vriendin waar we straks heengaan. Morgen gaan we een kaasquiche met de tomaten maken.

  We zijn ook nog in De Afstap geweest, een wolwinkel hier en ik heb alleen maar wol voor de verjaardag gekocht, niets voor mezelf. Ik heb meer dan genoeg wol nog, maar het blijft verleidelijk. Na de Afstap zijn we door de 9 straatjes gelopen. In één van de vele geweldige winkels vond ik een wolblik. In het deksel zit een gaatje, daar haal je je draad doorheen, bolletje in het blik en je hebt nooit meer knoopjes en je bolletje vliegt niet alle kanten op.  De schaapjes zijn gewoon schattig. Ik zag ze in een spelletjeswinkel.

  2 Responses to “Tomatoes in oil part 2 and some thread too”

  1. JeannetteNo Gravatar says:

   He! Leuk om te volgen. En wat een goed idee een wolblik! Helpt dat ook bij vier bollen?
   Ik ga binnenkort een foto maken van mijn “Chinese” truitje.
   Groetjes
   Jeannette

  2. Ladytink_534No Gravatar says:

   It looks delicious! Glad the mess wasn’t too bad!